De Volkskrant op 14-1-2017 over ‘Oranje tegen de Zonnekoning’: “Panhuysen legt veel gevoel aan de dag voor de mores van die tijd, voor kenmerkende anekdotes en voor de menselijke aspecten van het grote verhaal.”

volskrant-1volkskrant-2

Sander van Walsum in De Volkskrant: “De meerwaarde van dit boek zit ‘m in zijn vermogen de samenhang van de geopolitieke ontwikkelingen in Europa in de late 17e eeuw te tonen. Dit alles wordt in fraai proza opgediend. (…) Willem dwingt sympathie af als tobber ‘die altijd een afgrond naast zich ziet’. En van de Zonnekoning worden meer trekken zichtbaar dan die van de praalhans en de veroveraar. Panhuysen maakt de ontnuchtering voelbaar van een heerser die in zijn nadagen moest onderkennen dat hij zijn levenswerk niet had kunnen voltooien – vooral door toedoen van Willem III, die hij lange tijd als parvenu was blijven beschouwen.”

Advertenties

Reacties staat uit voor De Volkskrant op 14-1-2017 over ‘Oranje tegen de Zonnekoning’: “Panhuysen legt veel gevoel aan de dag voor de mores van die tijd, voor kenmerkende anekdotes en voor de menselijke aspecten van het grote verhaal.”

1 maart 2017 · 11:58 am

Reacties zijn gesloten.